Kwetsbaarheid Test
Een Kwetsbaarheid Test (vulnaribility test) is een test waarbij door middels van geautomatiseerde tools de basale kwetsbaarheden van een ICT omgeving kunnen worden blootgelegd

Wat is een Kwetsbaarheid Test

Een vulnaribility test is een de eenvoudige variant van een PEN test. Bij een PEN test gebruikt de hacker geautomatiseerde tools én gaat hij handmatig te werk om zoveel mogelijk kwetsbaarheden van uw ICT aan het licht te brengen. Een kwetsbaarheidstest maakt alleen gebruik van geautomatiseerde tools die ervoor zorgen dat reeds bekende kwetsbaarheden (exploits) aan het licht komen.

Prima voor een eerste indruk van het risico dat u loopt als organisatie of bedrijf of als de afhankelijkheid van uw ICT omgeving niet zo heel hoog is. 

Verschillende scenario's

Net als bij een PEN test zijn er meerdere mogelijkheden. U kunt een kwetsbaarheidstest laten uitvoeren op een bepaalde applicatie, op een website of webshop, een bepaalde locatie of natuurlijk op uw complete ICT omgeving inclusief systemen van derden die in uw ICT omgeving actief zijn. Denk daarbij aan camerasystemen, gebouwenbeheersystemen, kasssa-systemen en zo meer

De opzet is ongeveer identiek als bij een PEN test. Er volgt eerst een intake-gesprek waarin de scope van de opdracht wordt bepaald, vervolgens vindt de test zelf plaats en wordt er nadien gerapporteerd en eventueel gerepareerd. Dat laatste altijd al apart onderdeel omdat je nu eenmaal niet van te voren kunt weten wat je tegenkomt.

Tarief

Een kwetsbaarheidstest kan al worden uitgevoerd vanaf € 1.000,= . Neem contact met ons op voor een offerte op maat.